Zo maak je Guacamole

Eindelijk is het dan zover! Het debuutfilmpje van The cooking monsters is een feit. Samen met Lovely Foodies  hebben we een klein filmpje opgenomen. Dit is mijn tweede officiële kookfilmpje. Het was een te gekke ervaring samen met Lovely Foodies en er zullen nog vele komen.

Ik ben altijd al gek op guacamole geweest. Vooral met een combinatie van chips met taco’s is echt geweldig. En ook nog eens heel simpel te maken! Eerlijk is eerlijk, iedereen houdt wel van snacken, nu kan het nog gezond ook. Ik wist daarvoor ook wel dat het bestond hoor, maar ik deed er niets mee. Toen kwam Nadia van Lovely Foodies met het idee om nacho’s met guacamole te maken. Hieronder vind je het recept en het filmpje! Kijk en maak het gewoon lekker op een middagje als je zin hebt in iets lekkers en gezonds!

Guacamole 

Ingrediënten 

Voor de chips: 
  • Tortilla’s
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Voor de guacamole:
 • 2 avocado’s
 • 1 tomaat
 • 1/2 kleine ui
 • 1 peper,
 • 1 limoen

Bereiden

1. Snijd de tortilla’s in kleine stukjes. Wij hebben het in driehoekjes gesneden. Doe het in een ovenschaal. Doe er een beetje olijfolie overheen en wat peper en zout. Een beetje paprikapoeder is ook heerlijk. Bak dat 10 minuten in een oven op 180 graden.

Tijdens het bakken kan je de guacamole maken
2. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Voeg daar de in kleine stukken gesneden ui bij en een kwart stukje peper. Voeg er dan een halve limoen aan toe. Haal het vruchtvlees uit de avocado prak dat of mix dat in een keukenmachine. Meng dan alle ingrediënten samen. Voeg er voor de smaak wat peper en zout aan toe als je daar behoefte aan hebt. Ikzelf vind zonder al lekker genoeg. En zo heb jij je eigen guacamole!

Heel simpel en makkelijk!

 

The very quick English version:

You can see how we’ve made this delicious guacamole.

For the chips:
Cut the tortilla’s into pieces and sprinkle some olive oil, salt en pepper on it. Bake it for 10 minutes on 180 Celcius

For the guacamole you need:

2 avocados
1 tomato
1/2 onion
1/4 pepper
Cut the tomato, onion and the pepper into little pieces. Smash the avocados and put that in a bowl with the other ingredients. Mix everything together and you will have the most delicious snack ever!

 

Lots of love,

 

La vie Sherine