Recept Bulgur Salade

Koken is een van mijn fijnste bezigheden en zeker als je het samen doet. Samen met mijn vriendinnen Dina en Manon moest ik een kookvideo maken voor school. We besloten een frisse Bulgur salade te maken. Naast het feit dat het gezond en lekker is, is het ook gemakkelijk om te maken.

Ingredienten:

  • 300 gram Bulgur
  • 1 blikje mais
  • 1 citroen
  • Een halve komkommer
  • Een paprika
  • Zout
  • Peper
  • Knoflookpoeder
  • Olijfolie
  • Pesto:
  • Rode pesto
  • 3 Tomaten

De Bulgur stop je in een kom, daar voeg je 1 tot 1.5 glas kokend water aan toe. Laat de Bulgur stomen door een handdoek of thee doek over de kom te doen. Die laat je 10 minuten zo staan tot de Bulgur zacht is.

In de tussentijd maak je de pesto door de pin te verhitten met een scheutje olijfolie. Dan voeg je de tomaten en de rode pesto erbij toe. Als de pesto klaar is, meng je deze samen met de Bulgur. Als laatst voeg je de mais, komkommer, paprika’s en specerijen er aan toe. En klaar is Bulgur smullen maar.