De Oreo-taart

IMG_7220

Dit is de tweede samenwerking met Lovelyfoodies als cooking monsters!

Droom jij ook van een heerlijk stuk taart waar je oneindig van wil eten zonder aan te komen? Dan moet ik je vandaag even teleurstellen, want deze taart is op dat gebied niet echt slank makend. Vandaag staat deze overheerlijke oreo-taart op het menu. Dit is echt serieus de taart die je moet hebben als je iets lekkers en zoets wil uitdelen. Of om gewoon jezelf te verwennen, want dat mag natuurlijk ook altijd!

Hieronder staat het recept

Oreo-taart

Ingrediënten

Cake 
    • 450 gram zelfrijzend bakmeel
    • 300 gram basterdsuiker
    • 1 zakje bakpoeder
    • 1 vanillesuiker
    • 5 eetlepels cacoapoeder
    • 250 gram boter
    • 250 ml melk
    • 5 eieren
    • 12 oreokoekjes
Slagroomlaag
    • mascarpone van 500 ml
    • 2 pakjes slagroom 500 ml
    • 1 kuipje roomkaas van 200 gr
Chocolade ganache
  • 300 gram chocola
  • 250 ml slagroom

Bereiden

  1. Doe 450 gram zelfrijzend bakmeel in een kom. Doe daar alle droge ingrediënten bij. Dus de basterdsuiker, bakpoeder, vanillesuiker en de cacaopoeder. Voeg er dan de boter en de melk aan toe. Meng dat goed door elkaar en doe daar de eieren bij.
  2. Mix de oreokoekjes goed fijn en voeg dat als laatst aan het beslag toe.
  3. Bak de taart op 180 graden voor 40 minuten. Check na 30 minuten de cake met een satéprikker. Haal de taart eruit wanneer er geen beslag meer blijft hangen aan de satéprikker die je in de cake prikt.
  4. Laat de cake afkoelen.
  5. Maak ondertussen de ganache. Smelt de chocola eerst en voeg er dan 250 ml slagroom doorheen. Roer dat goed door elkaar totdat je een goed stevig mengsel hebt.
  6. Mix de slagroom goed stijf. Voeg daar de mascarpone en de roomkaas doorheen.
  7. Wanneer de cake is afgekoeld, snijd je de taart horizontaal in twee stukken. Smeer de ene kant van de cake met de ganache en de andere kant met slagroom. Zoals ook te zien is in het filmpje.
  8. Doe de twee lagen cake op elkaar en besmeer de boven- en buitenkant met slagroom.
  9. De ganache doe je eroverheen en nu kan je de taart op jouw manier versieren. Bijvoorbeeld met verschillende oreo’s of met stukken fruit.

De taart is makkelijk te maken, maar neemt wel wat tijd in beslag. Daarom adviseer ik om circa 3 uur vrij te maken.

Liefs,

La Vie Sherine