De maand maart leven als een Vegan.

vegan

Ik ga de hele maand een Vegan lifestyle aanhouden. Één maand, hoor ik je denken. Ja en hele maand eet ik geen vlees, vis, ei, yoghurt en vermijd ik alle voedsel waar dierlijke producten inzitten.

 

Why Vegan?

In Nederland leven veel Vegans, in mijn eigen omgeving ken ik er ook al een aantal. Ik vond dat zij altijd wel een interessante levensstijl hebben. Persoonlijk ben ik niet echt een vleeseter, maar wel een viseter. Toch wou ik altijd al proberen hoe het nu is om vegan te zijn. Iedereen heeft zijn eigen motieven om een veganistische levensstijl te leven. De meest redenen zijn; voor de dieren, voor het planeet, voor gezondheidsredenen, af te vallen of net als ik, omdat je het gewoon wil proberen. Nu schrijf ik mijn project over Veganisme, dit was voor mij nog meer een motivatie om de maand maart in te gaan als een Vegan.

Vegan-for-Everything-VS

 

Hoe ga ik dat doen?

Lastig is het zeker, want bijna in alles vind je wel dierlijke producten. Gelukkig heb ik veel support en is mijn vriendin Benja ook Vegan. Ook al woont zij aan de andere kant van de wereld support zij mij enorm en geeft mij veel tips. Daarnaast is het niet heel erg anders dan wat ik nu eet, zo vervang ik melk voor soja en plantaardige yoghurt. Daarnaast is mijn school onwijs tof, je kan daar namelijk echt van alles halen. Van gezond tot ongezond, Vegan en vegetarisch. Dus met alle support zal het me zeker lukken.

12788417_894339307379054_1971556299_o
En natuurlijk heel veel lezen.

Elke dinsdag zal ik een diary erover schrijven, mijn ervaringen en deel ik recepten met jullie.

 

Lots of Love,