5 tips die je helpen bij een vegan challenge.

Great_vegan_challenge

Nu ga ik mijn 4e week Vegan challenge in en ik voel me beter en lekkerder in mijn vel dan voorheen. Ik heb onwijs veel energie, daarnaast eet ik ook een heel stuk gezonder en ga ik bewuster met mijn voeding om. Dit is de reden waarom ik het besluit heb genomen om zoveel mogelijk vegan te leven. Of ik mezelf veganist kan noemen na deze week, niet bepaald, want ik zal nog steeds dierlijke producten eten, maar wel zal ik dat pas doen als ik daar echt behoefte aan heb. Voorheen at ik elke dag wel dierlijke producten, nu wil ik dat heel wat minderen en zoveel mogelijk blijven vasthouden aan een vegan lifestyle.

 

Ik vond het supertof om deze challenge te doen, dit heeft echt mijn ogen geopend. Ik vind het ook leuk om te horen, dat ik meerdere mensen heb geïnspireerd om ook mee te doen. “Ahlam, IK WIL OOK VEGAN LEVEN EN IK HEB TIPS NODIG!!” Hierbij dan de tips die ik zal delen en die je zeker zal gaan gebruiken:

 

  1. Als je het echt wil, gewoon doen. Niet uitstellen, maar stel een dag voor jezelf wanneer je wil beginnen en hoe je het gaat doen. Motiveer jezelf en neem de stap om te beginnen.
  2. Let op je voeding. Ik weet dat het soms lastig is om een schakeling te maken naar Vegan, want ze stoppen tegenwoordig overal dierlijke producten in. Yup, zelfs in Italiaanse kruiden. hier hier kun je precies lezen welke producten vegan zijn.
  3. Join Facebookgroepen. Als je een veganistische levensstijl aanhoudt, dan is het soms lastig om mensen te vinden die je begrijpen of heb je sommige vragen, waar je maar niet uitkomt. Join dat facebookgroepen als: Vegan Nederland, Vegan Unlimited NL’s, Veggiechallenge en nog vele andere groepen die je kan vinden.
  4. Pas je aan. Pas je kleding aan. Vermijd leer, bont en andere producten waar dieren voor hebben moeten lijden. Om alles nu ineens te veranderen is lastig, maar stap voor stap lukt het.
  5. Tot slot. Tot slot moet je de film Cowspiracy zien, dit geeft je heel veel motivatie en kracht om door te gaan met je vegan levenstijl. Ook kun je hier precies zien hoeveel diertjes je hebt gered.

 

Daarnaast heb ik heel veel steun gehad van mijn moeder en mijn lieve vriendin Benja.  Onwijs bedankt Ben voor alle tips en steun de afgelopen weken.

Schermafbeelding 2016-03-22 om 16.20.27

 

Liefs,