5 beauty tips over Arganolie die je nog niet wist!

13453280_544110379108412_824451758_o

De meeste weten vast wel wat arganolie is, en wat de voordelen ervan zijn. Wanneer de meeste van ons denken aan arganolie, dan denken we aan mooi en gezond haar, maar het is veel meer dan dat. 100% pure arganolie kan namelijk gebruikt worden voor het hele lichaam.

  1. Gezicht

Pure arganolie trekt vrij snel in de huid waardoor het niet vettig blijft. Na het reinigen van de huid, kan je 1 tot 2 pompje (hangt af van jou huidtype) op de handpalm aanbrengen. Wrijf beide handen enkele keren tegen elkaar zodat de olie een beetje opwarmt, breng de olie daarna rustig aan op het gezicht en eventueel ook nek. Het zorgt voor een goede hydratatie van de huid.

 

  1. Haar

Arganolie wordt ook vaak gebruikt voor de haren. Dit wordt vooral gedaan als een haarserum (onderaan de haarpunten) of als een haarmasker (volledig). Bij een haarmasker kan dit het best tijdens de avondroutine om er vervolgens mee te slapen. Hierdoor trekt het heel goed in. ‘S morgens kan het dan uitgewassen worden. Het herstelt beschadigd en dof haar.

 

  1. Nagels

Naast de huid en haar is het ook gezond voor nagels. Nagels zijn vaak de dupe van ons moderne leven (werken). Dan komt het goed te pas om ze er weer geweldig uit te laten zien. Het verzorgt niet enkel de nagels, maar versterkt ze ook.

 

  1. Lippen

Ook de lippen hebben nood aan verzorging. Arganolie hydrateert deze waardoor je minder last zal hebben van gebarsten lippen. Ook houdt het de lippen zacht. Hou dus zeker een flesje in jouw tas rond de wintertijd, want dan hebben de meeste mensen last van gebarsten lippen.

 

  1. Benen

Zelfs na het scheren van de benen is arganolie een effectieve behandeling tegen rode bultjes. Verwarm een of twee druppels van de olie in jou handen en masseer het zacht in de rode bultjes.

 

Voor meer tips over arganolie en beauty, like dan zeker de pagina Lila Beauty! Wil je graag zo’n flesje pure arganolie uitproberen? contacteer dan de Lila Beauty.

13460935_544112929108157_1754518819_o